مال و فرزندانتان زینت زندگی دنیاست ولیکن اعمال صالح که تا قیامت باقی‌ست، نزد پروردگارت بسی بهتر و عاقبت آن نیکوتر است.

(( سوره کهف آیه ۴۶ ))

  • دوشنبه, ۱۱ فروردین ۱۴۰۴
logo logo
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۸:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
چاپ
کد خبر: ۵۲۱۲

تحقق ۹۸ درصدی تعهدات خیرین مدرسه ساز در استان آذربایجان غربی

علی آخوندیان خبر داد:

تحقق ۹۸ درصدی تعهدات خیرین مدرسه ساز در استان آذربایجان غربی

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان آذربایجان غربی اظهار داشت :سال ۱۴۰۳ علیرغم عدم برگزاری بیست و ششمین جشنواره خیّرین مدرسه ساز؛ ۹۰ مدرسه در قالب ۴۹۰ کلاس درس با ارزش ریالی ۱۲۲۵ هزار میلیارد تومان تعهدات مدرسه سازی صورت گرفته که ۹۸ درصد این میزان؛ محقق شده است.


به گزارش روابط عمومی جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ، 

 روابط عمومی نوسازی مدارس استان آذربایجان غربی در آستانه سال جدید گفتگویی با علی آخوندیان مدیرعامل مجمع خیّرین مدرسه ساز برگزار نمود ، مشروح آن را در ادامه می خوانید.

 

لطفا خودتان را مختصر معرفی کنید، چطور شد وارد عرصه مدرسه سازی شدید؟

علی آخوندیان  بازنشسته اداره کل آموزش و پرورش و مدیرعامل مجمع خیّرین مدرسه ساز استان آذربایجان غربی هستم. نزدیک ۲۶ سال است که در امر خیر مدرسه سازی در خدمت خیّرین هستم. نظر به اینکه خود متعلق به آموزش و پرورش بوده و با توجه به اطلاعاتی ک در حوزه مدرسه سازی و محرومیت شهرها و روستاها از بعد فضاهای آموزشی داشتم به فعالیت در این مسیر راغب شدم و ضمن اینکه خدمت به دانش آموزان شهری و روستایی را فرهنگ می پندارم و معتقدم این شکل خدمت به کودکان این مرز و بوم نوعی عبادت محسوب می شود به فعالیت در این حوزه پرداختم. 

 

خودتان از هزینه شخصی چه تعداد کلاس درس ساختید؟

با توجه به اینکه بنده فرهنگی هستم و طبعا" یک معلم امکانات پرداخت به این حوزه را ندارد اما بعنوان مدیر عامل مجمع از همان روز اول فعالیت در مجمع خیّرین در سال ۱۳۷۷ حقوق دریافت نکردم و همان مبلغ متعلق به حقوق مربوطه را در امر مدرسه سازی هزینه کردم و با توجه به اینکه بخشنامه ای وجود دارد مبنی بر اینکه هر فردی که ۵ نفر خیّر جذب کند؛ خود خیّر محسوب می شود در حال حاضر تا به امروز در مجموع در احداث ۱۵۴۵ مدرسه در قالب ۶۵۸۱ کلاس درس نقش داشتم و ارزش ریالی تعهد خیّرین تا به امروز ۲۵۰۰ میلیارد و ۶۲۴ میلیون تومان بوده است.

 تعهد خیرین در سال 1403 در استان چقدر بوده است؟ چه میزان محقق شده است؟

سال ۱۴۰۳ علیرغم عدم برگزاری بیست و ششمین جشنواره خیّرین مدرسه ساز؛ ۹۰ مدرسه در قالب ۴۹۰ کلاس درس با ارزش ریالی ۱۲۲۵ هزار میلیارد تومان تعهدات مدرسه سازی صورت گرفته که ۹۸ درصد این میزان؛ محقق شده است.

جذابیت مدرسه سازی برای شما چیست؟

حقیقتا" دیدن خیّرین در حالیکه با عشق و علاقه تمام نسبت به مدرسه سازی در مناطق شهری و روستایی اقدام می کنند و وقتی فضای مخروب  در یک منطقه محروم توسط خیّرین تبدیل به مدرسه ای عالی شده و باعث تحصیل آنها می شود اشتیاق فعالیت در این عرصه هر روز بیشتر در من رشد می کند. علاوه بر این عدالت آموزشی ایجاب می کند یک دانش آموز محروم روستایی هم از حداقل امکانات خیّرین نسبت به همنوع شهری خود برخوردار گردد بنابراین؛ اینکه خیّری با عشق و علاقه نسبت به احداث مدرسه در مناطق کم برخوردار اقدام می کند انگیزه ما برای تداوم فعالیت در این مسیر را افزایش می دهد. 

چه پیامی برای دانش آموزان دارید؟

بعنوان یک معلم ک سالیان سال با دانش آموزان سر و کار داشته ام درخواست عاجزانه از آنها دارم نسبت به حفظ و نگهداری امکانات و تجهیزات مدرسه چه دولتی و چه خیّری حساس باشند و مدرسه را خانه دوم خود بدانند ک نیمی از روز خود را در آن سپری می کنند. در این راستا باید بخشی از امورات حفظ و نگهداری مدرسه را به خود دانش آموزان سپرد تا هم احساس مسئولیت در آنها رشد کند و هم امر مراقبت از امکانات مدارس بهتر پیش رود.

نهضت توسعه عدالت رییس جمهور در فضاهای آموزشی و پرورشی را چگونه می بینید؟

ضمن احترام به تاکید ریاست جمهوری نسبت به حل مشکلات فضاهای آموزشی و به ویژه مدارس کانکسی و … در مناطق محروم؛ موضوعی را باید عرض کنم اینکه حل مشکلات تنها به صرف صدور چند بخشنامه یا تاکید شفاهی بر آن امکانپذیر نیست، بهتر است برای موفقیت طرح دولت آستین بالا زده و سهم  خود در امر مدرسه سازی در مناطق روستایی و شهری را اجرایی کند تا در کنار آن با حمایت خیّرین بتوان پروژه های نیمه تمام و یا کانکسی را آماده و تحویل آموزش پرورش داد. 

رمز موفقیت این نهضت چیست؟

تاکیدم بر این است نهضت توسعه عدالت فضاهای آموزشی تنها در سایه همکاری و مشارکت دولت می باشد. تنها با برگزاری چند جلسه از سوی نوسازی مدارس یا فرمانداری؛ امر لازم محقق نخواهد شد و عملا باید نهادهای مربوطه پای کار آیند. از آنجا که آموزش و پرورش در اولویت پرداخت دولت چهاردهم واقع شده و رسیدگی به مشکلات فضاهای آموزشی در اولویت می باشد امیدوارم با همّت مسئولین مربوطه؛ اقدامات لازم در این راستا به نحو احسن صورت گیرد. 

هدف گذاری شما برای تعهد خیرین در سال 1404 چقدر است؟

با توجه به تعهدات سال ۱۴۰۳ _بازه زمانی شهریور ۱۴۰۲ لغایت شهریور ۱۴۰۳_ که تعداد مدارس ۹۰ و تعداد کلاس درس ۴۹۰ بود؛ چشم انداز تعهدات سال ۱۴۰۴ تعداد ۲۲ مدرسه در قالب ۱۲۶ کلاس می باشد. به دلیل تورم بالا؛ احتمالا از نظر ریالی رقم تعهد بالا باشد اما عدد مدرسه و کلاس درس نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کند.

ضمن اینکه با توجه به بخشنامه صادر شده در خصوص صدور گواهی مالیاتی از طریق نوسازی؛ اگر این امر محقق شود مساعدت خیّرین در مدرسه سازی نیز افزایش پیدا خواهد کرد کما اینکه عدم صدور گواهی مالیاتی منجر به دلسردی و گلایه خیّرین شده است.

چه درخواستی از مسئولان یا مردم و خیرین دیگر دارید؟

از مسئولین درخواست دارم برای رضای خدا احساس مسئولیت شرعی و قانونی کرده و دست به دست هم داده و با مجمع خیّرین استان همکاری صمیمانه داشته باشند. مسئولین بالا رتبه استانی باید سهم مشارکت  دولت در امر مدرسه سازی را پیگیری کنند. از خیّرین بزرگوار نیز درخواست داریم رضایت خدا را در نظر گرفته و با مجمع خیّرین مدرسه ساز در حل مشکلات فضای آموزشی مناطق محروم مشارکت داشته باشند.