مال و فرزندانتان زینت زندگی دنیاست ولیکن اعمال صالح که تا قیامت باقی‌ست، نزد پروردگارت بسی بهتر و عاقبت آن نیکوتر است.

(( سوره کهف آیه ۴۶ ))

  • چهارشنبه, ۱۴ آذر ۱۴۰۳
logo logo
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۰:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
چاپ
کد خبر: ۴۹۳۰

دومین نشست هماهنگی برگزاری  «همایش برابر فرصتهای آموزشی برای دانش آموزان استثنایی کشور» در  کمیسیون بانوان

با حضور رئیس کمیسیون بانوان جامعه خیرین مدرسه ساز کشور برگزار شد

دومین نشست هماهنگی برگزاری «همایش برابر فرصتهای آموزشی برای دانش آموزان استثنایی کشور» در کمیسیون بانوان

دومین نشست هماهنگی برگزاری «همایش برابری فرصتهای آموزشی برای دانش آموزان استثنایی کشور» صبح امروز شنبه 19 آبان ماه سال جاری در محل جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ،با حضور سخنگوی دولت برگزار شد.


به گزارش خبرنگار جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ، این نشست ، با حضور دکتر فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت  ( ریس کمیسیون بانوان )،دکتر ناصر قفلی ریس  جامعه خیرین مدرسه سازکشور،دکتر مجید عبداللهی معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشورواعضای کمیسیون بانوان برگزار گردید.

در ادامه این نشست ،اعضای کارگروه در خصوص رویکردها و نحوه تشکیل کارگروه های تخصصی وتشریح دستاوردهای اولین همایش برابری فرصتهای آموزشی برای دانش آموزان استثنایی کشور به بحث وتبادل نظر پرداختند.

دکتر ناصر قفلی رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ،ضمن خیر مقدم به اعضای کمیسیون بانوان اذعان داشت : خانم دکتر مهاجرانی در مقامی هستند که می توانند با همراهی رئیس جمهور  دکتر پزشکیان کمک زیادی به این ایران  کنند .

وی ادامه داد: خانم ها ی زیادی مدرسه ساختند و عده ای هستند که مشوق همسرانشان در امر مدرسه سازی بودند .بنابراین می توان به جرات گفت 90 درصد مدارس ما با کمک و همت بانوان ساخته شده است .

وی به وجود 500 هزار دانش آموز افغانی در کشور اشاره کردو گفت :  اگر فرصت تحصیل را برای آنها فراهم نکنیم در آینده دچار مشکلات عدیده ای خواهیم شد.

دکتر قفلی خاطر نشان کرد: وجود بیش از تعداد 40 دانش آموز  در یک کلاس درس ، دو شیفته بودن مدارس ، از جمله مواردی است که می بایست با همت خیرین در جهت عدالت آموزشی مرتفع شود.

رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور اذعان داشت : بیش از 20 هزار مدرسه در سطح کشور کم داریم . هیچ چیز نزد خداوند با اهمیت تر از ساخت فضاهای آموزشی و فراهم کردن فرصت تحصیل برای همه دانش آموزان  نیست .

خانم دکتر خدیجه نیزاری رئیس شورای بانوان خیرین مدرسه ساز و مشاور رئیس سازمان ،  نیز خطاب به دکتر مهاجرانی اظهار داشت:  امیدوارم با نفوذی که دارید بتوانید شرایط را برای همه مساعد کنید .ما می دانیم در اسلام تبعیض نژادی و جنسیتی وجود ندارد. خوشحالم بانوان در عرصه مدرسه سازی گام برمی دارند.

خانم گیتی نژاد  نیز  ضمن خیر مقدم به میهمانان تصریح کرد : بانوان باید خود را باور داشته باشند. ما از نوسازی می خواهیم ،مدارس بالای سه کلاسه را برای دانش آموزان جسمی و حرکتی ، مناسب سازی کنند  که از آن جمله می توان به توجه به سرویس های بهداشتی و گذاشتن رمپ اشاره کرد .

آقای مهندس جعفری مدیرعامل جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ، نیز در ادامه ضمن تبریک میلاد حضرت زینب (س) اظهار داشت : اگر ایشان نبود پیام اسلام منتقل نمیشد.

وی تصریح کرد: ششم آذرماه سالروز ولادت خیر نیک اندیش مرحوم آقای سلیمی آشتیانی است و قرار است در این خصوص مراسمی برگزار شود و از کتاب ایشان رونمایی شود.

مدیر عامل جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ادامه داد: خانم دکتر مهاجرانی با وجود دغدغه هایی فراوان در دولت، همچنان در عرصه مدرسه سازی فعال هستند و معتقدند که نماینده جامعه خیرین مدرسه ساز در دولت هستند .

وی به اهدا نشان سفیر مدرسه سازی به آقایان حمید استیلی ،حسین شمس و حسین روشن ، در همایش کارکنان سازمان نوسازی اشاره کردو گفت : توجه ویژه وزیر آموزش و پرورش به جایگاه خیرین قابل تقدیر و ستایش است .

دکتر مهاجرانی رئیس کمیسیون بانوان دراین نشست اذعان داشت : من جامعه خیرین را خانه خود می دانم  و فکر نمی کنم با رفتن به جای دولتی بتوانم از آن فاصله بگیرم.

وی بیان کرد: مهربانی ها ،دگر دوستی ها، بخشندگی ها را در این مکان دیدم و هیچ منتی ندارم که در اینجا حضور دارم . از شما تشکر می کنم فرصت خدمت به جامعه خیرین را به من  دادید.

رئیس کمیسیون بانوان در ادامه با اشاره به اینکه ، آقای سالار قاسمی به عنوان رئیس سازمان استثنایی منصوب شدندو این امر فرصت خوبی است تا تعامل بین دستگاها ایجاد شود.

دکتر مهاجرانی اذعان داشت :  آنچه مدرسه سازی را مقدس می کند ساخت بنا نیست .فرهنگ سازی است که این مکان را ارزشممند می کند. حتما از ظرفیت بانوان سفیر مدرسه ساز از جمله خانم پوران درخشنده استفاده کنیم .

وی خطاب به خانم خدیجه نیزاری بیان کرد: شما پیشکسوت این حوزه هستنید . برگزاری جلسات متعدد کمیسیون بانوان با حضور اعضای بیشتر ، استفاده از سلبریتی ها ، پزشکان و ... بدنه اجتماعی کمیسیون بانوان را گسترش و تقویت می کند .

وی اذعان داشت : انشاالله  همایش  فرصت برابر برای همه دانش آموزان ،در نیمه دوم آذرماه با حضور اعضا و خیرین برگزار خواهد شد.

دکتر مجید عبداللهی معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور در ادامه اظهار داشت : بسیار خوشحالم که خانم دکتر مهاجرانی همچنان همانند گذشته حضور فعال در عرصه مدرسه سازی وجامعه خیرین دارند .

وی با اشاره به اینکه ، یکی از برنامه های جدی دولت بحث عدالت آموزشی است گفت : استفاده از ظرفیت بانوان در حوزه مدرسه سازی می تواند ما را در رسیدن اهداف یاری نماید .

دکتر عبداللهی به پیگیری اسناد بالا دستی اشاره کردو افزود : در قانون حمایت از حقوق معلولین اجرای آیین نامه اجرایی ماده 3 قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت ، اجرای سند تحول بنیادین آموزش وپرورش، نقشه راه اجرایی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی  را  دنبال می کنیم که انشاالله باهمت شما به نتیجه برسد .

وی اظهار داشت : ارائه الگوهای تشویقی با محوریت خیرین حقیقی و حقوقی ، ارائه الگویهای تجویزی متشکل از برنامه عملیاتی بر مبنای نقشه راه اجرایی سند تحول ، شناسایی مدارس هدف و تشخیص نیازها ، اولویت مدارس و مناطق ، تامین منابع مالی ، تهیه برنامه اجرایی عملیاتی ، ارائه گزارشات دوره ای و منظم از جمله برنامه های عملیاتی است که با کمک ارگانهای مرتبط می توان کار اجرایی آن انجام شود .

وی در ادامه آماری از تعداد مدارس مناسب سازی شده برای معلولین و تعداد مدارس در دست ساخت با نیازهای ویژه جدید الاحداث را ارائه داد .

 معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور  در پایان گفت : امروز در تمامی مدارس بالای 6 کلاس مناسب سازی برای معلولین جسمی و حرکتی انجام می شود که انشاالله این امر را در خصوص مدارس سه کلاسه نیز اجرایی خواهیم کرد .

حسینی  مدیر کل مشارکت های مردمی در ادامه گفت :  به دستور شما کارگروه پیگیری امور خیرین را برگزار کردیم بالای 60 مورد از 200 موردی که توسط خیرین به ما ارجاع داده شده بود پیگیری و مرتفع شده است.

دکتر رزماری قفلی همسر دکتر قفلی که از خیرین مدرسه ساز نیز  هستند در ادامه این نشست  خطاب به خانم دکتر مهاجرانی گفت: به شما افتخار می کنیم ،

خانم مهندس دانشمهر دبیر جلسه در ادامه افزود : موضوع این نشست ایجاد فرصت های برابر برای دانش آموزان استثایی است که از شما می خواهیم نقطه نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کنید.

وی مطرح کرد: برای برگزاری همایش  نیازمند تشکیل کارگروه های  تخصصی در بخش دانش و فرهنگی ، بخش تبلیغاتی و بخش اجرایی هستیم تا بتوانیم خروجی خوب داشته باشیم .این کارگروها باید هدف گزاری شود.مدارسی که برای دانش آموزان  معلول ساخته می شود می بایست با مجوزی ساخته شود که کاملا  طبق استاندار و مناسب این افراد باشد .مشخص کردن هدف همایش ها ، تشکیل کارگروهای ویژه در راستای اهداف همایش ، استفاده از اسپانسرها برای برگزاری همایش ، استفاده ازظرفیت  خیرین خارج از کشور و ارائه لیستی از این افراد ، استفاده از خیرین تازه نفس در جامعه خیرین ،  مطالبه گری و ایجاد یک بند در خصوص بحث اشتغال  جامعه معلولین، حضور ناظرهای متخصص عمرانی در ساخت فضاهای مدارس استثنایی ، احترام به دانش آموز معلول و خانواده  شان نیازمند فرهنگ سازی با استفاده از ظرفیت رسانه  ها ، آموزش معلمین مدارس استثنایی ، استفاده از مشاورین متخصص در مدارس استثنایی ، گنجاندن مبحث همیار عاطفی در مدارس ، همپوشانی از همه مهمتر اطلاع رسانی و فرهنگ سازی از جمله مواردی است که می بایست در دستور کار قرار گیرد.

خانم خاکبازنژاد نیز از اجرای برنامه صبحانه برای  بیش از 2 هزار مدرسه عشایر و استثنایی در استان کرمان خبر داد و گفت : فرهنگ سازی در خصوص رفتار با دانش آموزان استثنایی در روستا  ، آموزش به معلمینی که در مدارس استثنایی تحصیل می کنند ، مناسب سازی مدارس برای دانش آموزان معلول جسمی و حرکتی ( آسانسور ، سرویس بهداشتی مناسب ، ایجاد رمپ برای تردد دانش آموزان ) از جمله دغدغه های پیش رو در حوزه دانش آموزان معلول است . 

خانم اسمعیلی نسب افزود: تغییر نام مدارس خیر ساز ، ساخت مدارس در مناطق فاقد دانش آموز ، ساخت پروژهای کوتاه در مدت زمان طولانی ، عدم تکمیل مدارس خیر ساز مشارکتی  ، افتتاح مدارس خیر ساز بدون اطلاع و حضور خیر از جمله دغدغه های خیرین در بحث مدرسه سازی است .

خانم مهندس نکوهی از شورای بانوان استان کرمان نیز به امر ، هدایت خیرین برای ساخت مدارس با نیازهای ویژه ، مناسب سازی مدارس موجود در برطرف کردن نقاط خطرساز ، الزام مدارس غیر دولتی و غیر انتفاعی که برای ساخت و یا ادامه مناسب حتما  ضوابط مخصوص دانش آموزان استثنایی اشاره کردند.

خانم دکتر توکلی نیز اظهار داشت : بحث آگاهی بخشی در حوزه معلولین  ، مناسب سازی مدارس عادی برای دانش آموزان ، معرفی و دعوت از چهرهای موفق معلول به جامعه نیز پیشنهاد بنده در جهت برگزاری همایش فرصت های برابر برای دانش آموزان با نیازهای ویژه است .

خانم دکتر کاغذگران نیز خاطر نشان کرد: مناسب سازی مدارس عادی برای دانش آموزان جسمی و حرکتی سال گذشته در همایش مطرح شد که مورد پیگیری ما قرار گرفت که متاسفانه به دلیل بروکراسی اداری به نتیچه نرسید.

خانم پازوکی نماینده خیرین در مدارس استثنایی تهران ادامه داد: لازم نیست کل مدارس مناسب سازی شوند در شهر تهران 50 مدرسه استنثایی در شهر تهران ساخته شده این درحالی است ک برخی از مناطق بیشتر از 3 مدرسه استثنایی دارد و برخی از مناطق حتی یک مدرسه هم ندارند .

وی افزود: پیشنهاد می دهیم در هر منطقه 2 یا 3 مدرسه عادی برای دانش آموزان جسمی وحرکتی مناسب سازی شود .

خانم باجولزاده نیز گفت : به یک کادر کمک رسان ( همیار عاطفی ) در مدارس استثنایی نیازمندیم که  این امر یکی از الزامات مدارس است .

دکتر مهدیزاده در پایان این نشست اذعان داشت : یک نشست برای انتقال دغدغه های موجود و عنوان شده توسط اعضا در رسانه برگزار شود .

دکتر مهاجرانی در پایان این نشست گفت : خوشا به حال جامعه ما که انسانهای خوب و خیری مثل شما دارد .خدارو شکر که شما بانوان خیر  هستید .

وی ادامه داد بهتر است با مجموعه موسسه رعد ارتباطی برقرار شود و از تجربیات و نظرات آنها استفاده شود.

رئیس کمیسیون بانوان خاطر نشان کرد: اعداد و ارقام می گویند بیش از 8میلیون نفرمعلول در جامعه هستند که متاسفانه بسیاری از آنها در خانه محبوس شده اند. وجود هر فرد معلول 30 درصد امکان فقر را در خانواده را فراهم می کند که این امر مستلزم توجه و پیگیری است .

وی در خاتمه اذعان داشت : بهتر است با هم افزایی  از ظرفیت سازمان بهزیستی ،دکتر حسینی ، دکتر ربیعی مشاور ریس جمهور ، دکتر میدری وزیر کار و آقای سلار قاسمی ریس سازمان مدارس استثنایی کشور استفاده شود.

جلسه با عکس یادگاری خیرین با سخنگوی دولت پایان یافت.

نزاکت اللهیاری