مال و فرزندانتان زینت زندگی دنیاست ولیکن اعمال صالح که تا قیامت باقی‌ست، نزد پروردگارت بسی بهتر و عاقبت آن نیکوتر است.

(( سوره کهف آیه ۴۶ ))

  • سه‌شنبه, ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
logo logo
تاریخ انتشار: ۰۵:۳۱:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۷
چاپ
کد خبر: ۴۳۵۱

اولین گردهمایی مسئولان کمیسیون های  مدرسه یاری مجامع خیرین مدرسه ساز

با حضور وزیر آموزش و پرورش و رئیس جامعه خیرین مدرسه کشور برگزار شد

اولین گردهمایی مسئولان کمیسیون های مدرسه یاری مجامع خیرین مدرسه ساز

اولین گردهمایی مسئولان کمیسیون های مدرسه یاری مجامع خیرین مدرسه ساز کشور صبح امروز27 مهر ماه سال 1402 با حضور رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ، رئیس کمیسیون مدرسه یاری و مسئولان این کمیسیون در سطح استانها در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد.


به گزارش خبرنگار جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ،در این نشست صمیمانه دکتر ناصر قفلی رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ، صحرایی وزیر آموزش و پرورش ، حمید رضا خان محمدی رئیس سازمان نوسازی مدارس ، راشکی معاون برنامه ریزی و توسعه مشارکت های مردمی سازمان نوسازی ، اربابی مدیر کل توسعه مشارکت های مردمی ، دکتر نوید ادهم رئیس کمیسیون مدرسه یاری ، نجفی افشار معاون مدیر عامل جامعه خیرین ،اعضای کمیسیون مدرسه یاری ،جمعی از خیرین مدرسه ساز و مدرسه یار و مسئولان کمیسیون مدرسه یاری در استانها حضور داشتند . 

دکتر ناصر قفلی رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور در آغاز این مراسم ،ضمن خیر مقدم به میهمانان اذعان داشت : در جامعه خیرین مدرسه ساز کشور کارگروه های مختلفی راه اندازی شده است که مهمترین آن کارگروه مدرسه یاری است که به ریاست دکتر نوید ادهم به طور منظم تشکیل می شود.

وی افزود: هر روز که می گذرد ابعاد بیشتری از فعالیت های نهادهای ارگانی موسسات برای کمک به دانش آموزان در جهت بهبود کیفیت و عدالت آموزشی انجام می پذیرد .

60 درصد دانش آموزان محروم در مناطقی تصحیل می کنند که کیفیت آموزشی ضعیف دارد 

دکتر نوید ادهم رئیس کمیسیون مدرسه یاری نیز ، در این گردهمایی اظهار داشت : مدرسه سازی  ساختمان سازی نیست انسان سازی است و باید مفهوم آن را در جامعه بسط دهیم .

وی با تاکید بر اینکه ، خیرین از سال 1377 وارد میدان شدند و مدرسه سازی را با مفهوم ساختمان سازی  آغاز کردند  تصریح کرد: بیش از یک سوم مدارس کشور توسط خیرین ساخته شده است . امروز بیش از 45درصد مدارس را خیرین بنا می کنند .

وی با اشاره به اینکه ، خیرین مدرسه ساز توفیقی برای جامعه  است که اگر حضور فعال آنها نبود قطعا امروز مدارس سه نوبته یا چهار نوبته داشتیم گفت :  امروز دسترسی به مدرسه تا حدودی حل شده است اما دو مبحث کیفیت آموزشی و عدالت آموزشی از جمله چالشهایی است که  نه تنهادر ایران بلکه در دنیا با آن روبرو هستیم. 

وی بیان کرد: متاسفانه در ایران بیش از 36 درصد دانش آموزان بعد از مقطع چهارم دبستان  قدرت درست خواندن و یا صحیح خواندن را ندارند که من آن را بی سوادی پنهان می نامم.

وی ادامه داد:  مهارت های زندگی ، مهارت اجتماعی ، مهارت های فنی ، مسائل تربیتی ، اعتقادی از جمله مواردی است که می بایست در مدارس به آن پرداخته شود.

نوید ادهم  گفت : 60 درصد دانش آموزان محروم در مناطقی تصحیل می کنند که کیفیت آموزشی ضعیف دارد .

رئیس کمیسیون مدرسه یاری افزود :  ما با سه عنصر آموزش و پرورش ، سازمان نوسازی مدارس و جامعه خیرین هم افزایی هماهنگی به وجود بیاوریم تا بتوانیم به  عدالت و کیفیت آموزشی دست یابیم.

وی تصریح کرد: این کمیسیون با محوریت ، تقویت وابستگی کمیسیون به جامعه خیرین به عنوان یک مجموعه مردم نهاد ، تقویت هماهنگی و همسویی با آموزش و پرورش و نوسازی ، توجه تومان به مدرسه سازی و مدرسه یاری .مسئله محوری و توجه به مسائل مهم و ضروری آ. پ با اولویت مدارس ، پژوهش محوری و تخصص گرایی ، برنامه محوری متناسب با آمایش سرزمین ، التزام به اصور فرهنگی تربیتی با اولیت ، کرامت انسانی ، ارزشهای اسلامی و ...تشکیل شده و به فعالیت های خود ادامه می دهد.

وی با اشاره به اینکه ،  تا به امروز 69 جلسه با 11 کارگروه در کمیسیون مدرسه یاری برگزار شده است از مسئولین کمیسیون های مدرسه یاری در استانها خواست تا این کمیسیون  را در استانها با حضور جمعی از خیرین آموزش و پرورش و اساتید برپا نمایند.

بیش از 2 هزار و 300 گروه جهادی به کمک نوسازی مدارس کشور آمدند

حمید رضا خان محمدی رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور نیز ، در ادامه اظهار داشت : اگر بخواهیم کشورمان آینده درخشان داشته باشد باید از مسیر مدرسه عبور کنیم .

وی با اشاره به اینکه ،  امروز اگر در صنعت نانو ، صنایع موشکی و ... ارتقا داشتیم توجه به مدرسه است و به همین جهت گردهم آمدیم تصریح کرد :  خیرین خدمات ارزشمندی  در حوزه فضاهای آموزشی انجام دادند و  امیدواریم روزی فرا برسد که صد درصد مدارسی که در کشور ساخته می شود با مشارکت خیرین باشد که این امر در فرهنگ کار خیر بسیار موثر است .

وی با تاکید بر اینکه ، امیدوارم روزی فرا برسد که در عرصه مدرسه یاری هم بتوانیم همچون مدرسه سازی بدرخشیم بیان کرد: رویکرد مدرسه محوری و مدرسه یاری را در قرارگاه جهادی عدالت تربیتی گنجاندیم .این قرارگاه ، سامانه مدیریتی است به عنوان یک هماهنگ کننده و تسهیل گر برای مناطق محروم و نقطه کانونی فعالیت های قرارگاه مدرسه است و تا امروز 2300 گروه جهادی به کمک ما آمده اند .

خان محمدی اذعان داشت : طرح های ، شهید حسین پور جعفری ، طرح شهید عمجدیان ،طرح احسان دانش ، ساماندهی بازماندگان از تحصیل و ... از جمله طرح هایی که در راستای مدرسه یاری و برقراری عدالت و کیفیت آموزشی در سازمان نوسازی مدارس کشور برگزار می شود .

مسیر ساختن آینده ایران از مدرسه با مدرسه و در مدرسه اتفاق می افتد

دکتر صحرایی وزیر آموزش و پرورش در ادامه این نشست ضمن محکوم کردن حادثه غزه اظهار داشت : اونقدری که در معاورت ها و نشست ها ، نگران جسم مدرسه هستیم نگران روح آن نیستیم و روح آن همان مدرسه یاری و مدرسه داری است  .

وی افزود : بحث مدرسه داری و مدرسه یاری که توسط شورای عالی  آموزش و پرورش تبیین شده  یکی از الگوهای عینی مشارکت مردم در اداره امور بخصوص بحث تعلیم و تربیت است .

وی ادامه داد: همه می توانند دریک رویه منظم مشارکت کنند .برای اینکه نظم و انظباطی داشته باشد  یک آیین نامه اجرایی برای اداره مدرسه داریم .مدرسه یاری اقدامی  در راستای کیفیت و عدالت آموزشی است .

دکتر صحرایی اذعان داشت : امروز مسیر ساختن آینده ایران از مدرسه با مدرسه و در مدرسه اتفاق می افتد کاری که خیرین در ساختن مدرسه و نرم افزای آن می کنند همه الگویی از آینده سازی و مشارکت در ساختن اینده ایران است. امیدوارم این گام مبارک با استواری برداشته بشود . 

وی خاطر نشان کرد: ویژگی گروهی که گردهم آمدید ،پختگی است که بسیار با ارزش است . تجربه مدرسه سازی تجربه ای کاملا ملموس برای شماست . 

در ادامه این نشست جمعی از خیرین ، مسئولان کمیسیون های مدرسه یاری مجامع خیرین مدرسه ساز کشور نقطه نظرات ، پیشنهادات ، دغدغه ها و انتقادات خود را مطرح کردند.

 

نزاکت اللهیاری