
دومین همایش مقابله با فقرو نابرابری آموزشی برگزار شد
دومین همایش مقابله با فقر و نابرابری آموزشی ( فرصت برابر برای همه کودکان ) عصر امروز دوشنبه 24 مهرماه سال 1402 در محل جامعه خیرین مدرسه ساز کشور با حضور رئیس و مدیر عامل جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ، مسئولین آموزش و پرورش و سازمان نوسازی مدارس کشور ، جمعی از موسسات خیریه ، نماینده جامعه جراحان و دانش آموزان استثنایی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ،دکتر ناصر قفلی رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور در این همایش ، ضمن خیر مقدم به میهمانان به خصوص بانوانی که در این همایش شرکت داشته اند اذعان داشت : خیرین ما توجه خاص به دانش آموزان استثنایی دارند به طوریکه ، 54 درصد مدارس معمولی و 70 درصد مدارس استثنایی را خیرین بنا نموده اند .
وی ادامه داد: درگردهمایی که 13 مهرماه در همدان برگزار شد بحث مناسب سازی مدارس، مطرح شد که خوشبختانه 300 مدرسه توسط خیرین پذیرفته شد.
دکتر قفلی بیان کرد : حضور معلولین در کنار کودکان عادی منشا خیر و برکت است .همه از یکدیگر می آموزند. معلولیت امری است که احتمال بروز آن برای همه وجود دارد و بهتر است از کسانی که از کودکی معلول هستند یاد بگیریم با معلولیت چگونه مواجه بشویم .
دکتر فاطمه مهاجرانی دبیر همایش مقابله با فقر ،نیز ضمن خیر مقدم به میهمانان، اظهار داشت : بهشت آنجایی نیست که می رویم آنجایی است که ما می سازیم ما در ساختن دنیا پیرامون خود نقش داریم نقش موثر که می تواند کوچک و بزرگ باشد.
دبیر همایش مقابله با فقر و نابرابری آموزشی ادامه داد: خداوند را شاکرم که به من توفیق داد مشق محبت بزرگواری و انسانیت را در کنارشما عزیزان تجربه کنم .
دکتر مهاجرانی افزود :جامعه خیرین مدرسه ساز کشور در کنار سایر سمن ها در حوزه برابری آموزشی فعال است . در کشور ما معلولیت همسو شده با محرومیت و محرومیت را چندین برابر کرده است .وجود دانش آموزانی که نیازهای ویژه دارند در کنار بچه ها به ما یاد می دهد معلولیت قسمتی از زندگی است . بچه ها با نیازهای ویژه هم اعتماد به نفس پیدا می کنند .
دبیر همایش مقابله با فقر و نابرابری آموزشی اذعان داشت : امسال دومین سال است که همایش مقابله با فقر و نابرابری اموزشی برگزار میشود که جادارد در این خصوص از دکتر ربیعی ،جامعه خیرین مدرسه ساز کشور، سازمان آموزش و پرورش و سازمان نوسازی مدارس کشور تقدیر و تشکر کنیم .
وی در پایان خاطر نشان کرد: دنیا را از آنچه گرفتیم بهتر تحویل دهیم خواه با تربیت یک فرزند خواه با نوشتن یک کتاب .
دکتر ربیعی خیر مدرسه ساز وزیر سابق وزارت کار و رفاه اجتماعی و سخنگوی دولت پیشین ،که اولین مدرسه خود را در سیستان و بلوچستان بناکرده اند اظهار داشت : مساله ما مدرسه و کودکان معلول است .چگونه این فرصت برابر را برای همه فراهم نماییم .
وی به کودکان غزه اشاره کردو گفت : بچه هایی که آرزوهاشون دفن میشه آنهایی که زندگی نکرده از دنیا می روند .در این همایش دعا می کنیم تا در این دنیا پراز ظلم آنها هم بتوانند از فرصت برابری بهره مند شوند .
وی تصریح کرد: بدون تردید افرادی که ناخواسته در شرایطی قرار می گیرند که نمی توانند از فرصت های برابری استفاده کنند معلولین هستند. از آموزش گرفته تا تفریح در پارک و راه رفتن در خیابان. تجربه به ما اموخته که اولین و درست ترین مسیر توانمند سازی است . سواد آموزی نقطه آغاز هر توانمند سازی است که می توان با آن از حقوق انسانی صحبت کرد.
دکتر ربیعی با تاکید براینکه ، بر اساس آمارها از هر 150 هزار کودکی که ازتحصیل بازماندند 30 هزار نفر به دلیل معلولیت است . بعد از فقر، معلولیت عامل دوم استفاده نکردن فرصت برابری برای کودکان در امر آموزش است .
وی افزود : آموزش برای دانش آموزان معلول حتی از دانش آموزان عادی نیز کم اهمیت تر نخواهد بود . زمانی که روی این کودکان سرمایه گذاری می کنیم هزینه های اجتماعی اقتصادی هم کاهش می یابند.
وی با تاکید بر اینکه ، معلولیت ذاتا مانع پیشرفت انسان ها نیست بلکه شرایطی که ما برای آنها محیا میکنم می تواند موجب محرومیت شوندگفت : طبق آمار بیش از 47 درصد کودکان معلول ما ، بی سواد هستند و 11 هزار معلول ما دارای تحصیلات عالیه هستند .
دکتر ربیعی اذعان داشت : کودکان و افراد معلول باید با هم درس بخوانند که متاسفانه نتوانستیم این امر را در کشور سیاست گذاری نماییم .
این خیر نیک اندیش مدرسه ساز گفت : متاسفانه مدارس مناسب سازی شده به تعداد کافی نداریم و برای تحصیل دانش آموزان عادی در کنار معلول نیاز به کالبد اجتماعی، فرهنگ سازی ، آمادگی ذهنی برای دبیران داریم .
وی با اشاره به اینکه در مناطق محروم متاسفانه بسیاری از خانوادها فرزند معلول خود را اشکار نمی کنند که این امر به دلیل فقر مالی و فرهنگی است گفت : سیاست های پیشگیرانه از جمله گسترش غربالگری ها ، امنیت در محیط کار و تصادفات می تواند نقش مهمی در پیشگیری از معلولیت ایفا نماید.
مجید عبدالهی معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور در ادامه این نشست افزود : خوشبختانه در این جلسه دولتی ها ، ان جی و ها و دانش اموزان و معلمان حضوردارند که ترکیبی منحصر به فرد است .
وی ادامه داد: معلولیت محدودیت نیست و ما در آمارها از جمله کنکور این امر را به عینه دیدیم .
معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور با اشاره به اینکه ، 20 درصد مدارس ما تنها پذیرای کودکان معلول هستند خاطرنشان کرد: ما در اصل 30 قانون اساسی داریم که باید زمینه ای فراهم شود تا همه بتوانند از فضاهای آموزشی فراهم باشند ما زمانی در کشورمان فقط مدرسه می ساختیم در گذر زمان از سال 85 به بعد توجه کردیم به مدارس با نیازهای ویژه و از انجا بود که تنوع بخشی به مدارس در حوزه استثنایی شروع شد. می دهیم .
وی با تاکید بر اینکه ، اولین کاری که باید در نظام اداری کشور انجام دادیم این بود که جایی حقوقی برای معلولین بنا نماییم بیان کرد: سالی 40 مدرسه برای دانش آموزان استثثنایی در سطح کشور ساخته می شود که از این میان طبق آما 70 درصد آن را خیرین بنا می کنند .
وی ادامه داد: خوشبختانه سالیانه 500 مدرسه را با همراهی دولت و خیرین مناسب سازی می شود و .سالی 3 هزار مدرسه ساخته می شود که در آن مناسب سازی رعایت شده است.
مصطفی میراحمدی زاده مدیرعامل موسسه خیریه دارالاکرام نیز در ادامه این همایش ضمن ابراز همدردی با کودکان غزه تصریح کرد : ما، به عنوان یک موسسهی خیریه و مردمنهاد، در تلاشیم تا با حفظ کرامتِ انسانی و فارغ از مذهب، نژاد، ملیت و قومیت و با اتکای کامل به کمکهای مردمی از تحصیل کودکان و نوجوانانی حمایت کنیم که فاقد سرپرست موثرند و به علت شرایط نامناسب اقتصادی، از ادامهی تحصیل بازماندهاند.
در همین راستا، دارالاکرام حمایت همهجانبه (آموزشی و تحصیلی؛ بهداشتی و درمانی؛ معیشتی؛ مددکاری و روانشناسی و اشتغال و کارآفرینی) از دانشآموزان بورسیه شده را با رعایت اصل احترام به کرامت ذاتی انسانی، سرلوحه کار خویش قرار داده است و در جهت ارتقای سطح علم و دانش و فرهنگ کودکان و نوجوانان ایران پهناور با حمایت و همراهی مردم عزیز فعالیت میکند.
وی در ادامه گزارشی از فعالیت موسسه خود در راستای حمایت از دانش اموزان استثنایی ارائه داد.
محمد طاها باقری دانش اموز هنرمند نابینا در ادامه این نشست دکلمه ای زیبا در وصف خیرین قرائت کرد و با نواختن ساز فلوت موجب تحصین افراد حاضر شد.
حمید طریفی حسینی رئیس سازمان استثنایی در ادامه این همایش گفت : مهمترین دستاورد ما ایجاد یکپارچه گی ، وحدت و انسجام میان آموزش و پرورش استثنایی و آموزش و پروش بوده است .
رئیس آموزش و پرورش استثنایی بیان کرد: هر دانش آموز یک هویت اختصاصی دارد و نگاه ما براین است که همه با هم متفاوت هستند و بنابر تفاوت آنها باید زمینه رشد و تحصیل آنها را محیا نماییم .
وی ادامه داد: آموزش نابینایان و ناشنوایان قدمت 100 ساله در کشور ما دارد و اولین مدرسه نابینایان توسط دکتر خزائلی خیر نیک اندیش مدرسه ساز ساخته شده است .توسعه عدالت تربیتی و کیفیت بخشی به فضاهای آموزشی و پرورشی یکی از محورهای کلیدی در این دولت است که به آن توجه ویژه داریم .
طریفی حسینی اذعان داشت : 1750 مدرسه خاص استثنایی داریم و در دورافتاده ترین و صعب العبورترین مناطق سعی کردیم شرایط را برای تحصیل دانش اموزان استثنایی فراهم نماییم .
وی با اشاره به اینکه ، یکپارچه سازی سیاست ها از جمله مواردی است که می تواند کمک زیادی به دانش آموزان استثنایی نماید افزود : مدرسه باید جامع ساخته شود تا همه گروهای معلولیت بتوانند از آن به صورت یکسان استفاده کنند .
وی ادامه داد: رتبه 25 کنکور علوم انسانی امسال ، دانش آموز استثنایی بوده که در مدرسه عادی تحصیل کرده است و هستند دانش آموزان استثنایی جسمی و حرکتی که در مناطق محروم در مدارس عادی تحصیل می کنند و بسیار موفق هستند.
رئیس سازمان استثنایی با اشاره به اینکه ، کمیته جای دهی آموزشی برای اولین بار در کشور راه اندازی شد و در آن از خانواده ها خواستیم با با نظر خود فرندانشان را در مدارس عادی و استثنایی ثبت نام نماییم .
وی خاطر نشان کرد : از خیرین مدرسه ساز می خواهیم نیاز سنجی دقیق را از آموزش و پرورش استثنایی بگیرند و بر اساس آن مدرسه بنا نمایند .
در ادامه این نشست نمایندگان موسسات خیریه رعد ، دارالاکرام و ... از تجریبات ، فعالیت های خود و مشکلات دانش اموزان استثنایی مسائلی را مطرح کرد.
شایان ذکر است : اجرای سرود جمهوری اسلامی توسط دانش آموزان ناشنوا مدرسه باغچه بان ، پخش کلیپی از اقدامات جامعه خیرین مدرسه ساز کشور و سازمان نوسازی مدارس ، از جمله مواردی بود که در این همایش اجرا شد.
نزاکت اللهیاری